onsdag 25 mars 2009

Inlägg i energidebatten

Jag har läst på lite det där med Earth Hour. Jag trodde att det det gick ut på att inte använda någon ström överhuvudtaget. Sitta i mörkret och förundras över att det går att leva utan ström, liksom...

Men nej då! Man ska helt enkelt bara släcka lamporna i en timmes tid. Då jag i stort sett bara använder lågenergilampor så kommer summan av min nedsläckning var i stort sett lika med noll. Den lilla energi som eventuellt skulle sparas kommer definitivt gå åt i Stockholmsområdet där en radiokanal ska ha Earth Hour-festival med EMD, Sarah Dawn Finer och andra artister på Skansen. Jag är ganska säker på att de inte tänker sjunga utan spotlights, mikrofoner och förstärkare. För att pumpa ut diskodunkande musik krävs det en hel del ström och på något sätt känns det som om man har tappat bort det väsentliga om man firar en timme utan ström med en ljud- och ljusexplosion på Skansen.

Själv tror jag att jag ska frosta ur frysen på lördag eftermiddag. Den ström jag sparar genom att ha frysen avstängd under urfrostningstiden kommer antagligen ge en större energivinst än att jag släcker mina energilampor! Kanske borde föreslå en internationell frosta-ur-frysen-dag?

Inga kommentarer: